Why not register?


Post new topic Reply to topic  [ 42 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC [ DST ]

Author Message
PostPosted: Wed Aug 01, 2007 11:37 pm  Post subject: From Low ID to High ID
Request Territory
User avatar
Offline

Request Territory
Joined: Wed Aug 01, 2007 12:57 am
Posts: 9
Location: Ohio
Will changing my firewall to allow emules ports harm my computer in any way? What are the risks of this??

Also, what's the easiest way to do this with Windows XP?

_________________
a video nasty


Top
 Profile  
PostPosted: Thu Aug 02, 2007 12:07 am  Post subject:
Request Territory
User avatar
Offline

Request Territory
Joined: Wed Aug 01, 2007 12:57 am
Posts: 9
Location: Ohio
EDIT: I allowed the emule ports, but I still have a low ID, and when I click the TEST PORTS button it fails to test them. What the hell???

_________________
a video nasty


Top
 Profile  
PostPosted: Fri Aug 03, 2007 1:06 am  Post subject:
User avatar
Offline

Site Admin
Joined: Sat Nov 02, 2002 1:35 am
Posts: 19625
Location: En España
The risks are small to negligable, open ports are only a risk if you have something accepting data/packets that fails to handle them correctly.


Emule is pretty mature and the number of known bugs are very low. Its very unlikely to anything bad will happen from opening ports, in fact if you want to use emule its actually mandatory.


I would recommend opening two randomly high ports (say 11021 and 11022). You should completely turn off windows internal firewall, its worthless and a hindrance. On your firewall/router, you need to make the tcp/udp ports for emule/kad are completely open.

_________________
Mouse nipple for the win! Trackpoint or death!
Image


Top
 Profile  
PostPosted: Sat Sep 08, 2007 1:02 am  Post subject:
User avatar
Offline

Buried In The Backyard
Joined: Mon Jul 23, 2007 10:02 pm
Posts: 35
Location: Earth
what's a good alternative to the XP firewall? that's all i have as well, and i'm trying to figure out what to open up to get rid of the whole LowID thing.


Top
 Profile  
PostPosted: Sat Sep 08, 2007 1:04 am  Post subject:
User avatar
Offline

Buried In The Backyard
Joined: Mon Jul 23, 2007 10:02 pm
Posts: 35
Location: Earth
hm, i see the Emule help file says to stay away from ZoneAlarm and suggests Kerio Personal Firewall and Agnitum Outpost.


Top
 Profile  
PostPosted: Sat Sep 08, 2007 1:33 am  Post subject:
User avatar
Offline

Buried In The Backyard
Joined: Mon Jul 23, 2007 10:02 pm
Posts: 35
Location: Earth
ehhhh, the emule help file has detailed instructions how to open up the necessary ports when using the crappy windows firewall, but i just tried it and still get the cannot connect LowID error.

need a better firewall, i guess.


Top
 Profile  
PostPosted: Sat Sep 08, 2007 2:59 am  Post subject:
User avatar
Offline

The Ancient One
Joined: Fri Jan 19, 2007 2:49 am
Posts: 2624
Location: Chernobyl
Using the windows firewall... once emule tries to connect it pops up a message... do you want to allow this program access which you obviously click yes to. Theres no real need to port it.
If youve allowed emule access & you still have a lowID then theres 2 possible problems:

1: you havent ported your router (assuming you have one).
2: your isp is blocking the ports youre using to access emule so change them to what spud suggested above.

_________________
Image


Top
 Profile  
PostPosted: Tue Oct 09, 2007 8:16 pm  Post subject:
User avatar
Offline

Dead But Dreaming
Joined: Tue May 15, 2007 9:45 am
Posts: 246
I just got a new net today and I have the damn blindfolded donkey now :(

And I even think I won't be able to solve it since it might be because I'm not a network now and my girlfriend is the one with the router connected to her computer. Fuck that sucks.

I can't figure out all this forward port shit, it's way too complicate to do on HER computer for me. This sucks total arse.

I have 35 kb/s connection to eMule atm. Guild Wars is lagging as well. Yeehaa, I finally get internet and it's worse than ever though it was supposed to be 5Mbit!!!!


Top
 Profile  
PostPosted: Tue Oct 09, 2007 9:14 pm  Post subject:
User avatar
Offline

The Devil, Probably
Joined: Thu Jul 24, 2003 10:13 am
Posts: 2028
Location: The Slab
http://www.portforward.com has detailed guides on opening ports across a variety of routers and applications.

Specifically: http://www.portforward.com/english/rout ... rindex.htm


Top
 Profile  
PostPosted: Tue Jul 01, 2008 8:13 pm  Post subject: Re: From Low ID to High ID
User avatar
Offline

The Ancient One
Joined: Mon Jan 22, 2007 9:13 pm
Posts: 7413
Mmm, since I installed MorphXT version 11.0 which goes with eMule 0.49a I keep having a low ID. I closed all ports and re-opened them, without any results. My virtual server is still serving the ports I need for eMule to be open, but when I click 'test ports' it says "Test Failed!". The only difference is that I installed the newer version of Morph. I guess they had something else in mind when they created it, I mean: this can't be their goal, right?

Anyone else experienced this problem or knows any solution?

_________________
Image
THIRD SEAL MEANS FAMINE


Top
 Profile  
PostPosted: Tue Jul 01, 2008 10:21 pm  Post subject: Re: From Low ID to High ID
User avatar
Offline

The Devil, Probably
Joined: Thu Jul 03, 2003 9:45 pm
Posts: 2320
Location: The Land Of The Virgin Queen
Slayer wrote:
Mmm, since I installed MorphXT version 11.0 which goes with eMule 0.49a I keep having a low ID. I closed all ports and re-opened them, without any results. My virtual server is still serving the ports I need for eMule to be open, but when I click 'test ports' it says "Test Failed!". The only difference is that I installed the newer version of Morph. I guess they had something else in mind when they created it, I mean: this can't be their goal, right?

Anyone else experienced this problem or knows any solution?


I took the opportunity with the new MorphXT to do a clean install. No issues. Just took a little time to get the settings back. Perhaps not a bad idea if all else fails.

_________________
Image_____________Now I Wanna Sniff Some Glue..._____________


Top
 Profile  
PostPosted: Wed Jul 02, 2008 8:11 am  Post subject: Re: From Low ID to High ID
User avatar
Offline

The Ancient One
Joined: Sat Oct 20, 2007 10:31 am
Posts: 3354
Location: Last house on the Right
Slayer wrote:
Anyone else experienced this problem or knows any solution?


I haven't switched to 0.49 yet. Are you using protocol opfuscation? Did you try restarting your PC (Windows ...) or your port forwarding device?


Top
 Profile  
PostPosted: Wed Jul 02, 2008 12:43 pm  Post subject: Re: From Low ID to High ID
User avatar
Offline

The Ancient One
Joined: Mon Jan 22, 2007 9:13 pm
Posts: 7413
Restarted both PC and router and I have a high ID now. Not sure which device triggered it.

_________________
Image
THIRD SEAL MEANS FAMINE


Top
 Profile  
PostPosted: Wed Jul 02, 2008 9:12 pm  Post subject: Re: From Low ID to High ID
User avatar
Offline

The Devil, Probably
Joined: Thu Jul 03, 2003 9:45 pm
Posts: 2320
Location: The Land Of The Virgin Queen
Always reboot three times... :googley:

http://www.thewebsiteisdown.com/

_________________
Image_____________Now I Wanna Sniff Some Glue..._____________


Top
 Profile  
PostPosted: Mon Aug 25, 2008 9:33 pm  Post subject: Re: From Low ID to High ID
Offline

Will Tear Your Soul Apart
Joined: Sun Aug 13, 2006 7:37 pm
Posts: 541
Location: California
just disable firewall, and don't download porn that ends in .exe


Top
 Profile  
PostPosted: Mon Aug 25, 2008 9:39 pm  Post subject: Re: From Low ID to High ID
User avatar
Offline

Demon Of The Abyss
Joined: Tue Jun 14, 2005 8:01 pm
Posts: 1130
Xoal wrote:
just disable firewall, and don't download porn that ends in .exe

just disable reply button, and don't help if it ends in fail.

Seriously, your reply isn't really helpful.

_________________
Got milk?


Top
 Profile  
PostPosted: Wed Aug 27, 2008 11:03 pm  Post subject: Re: From Low ID to High ID
User avatar
Offline

Dead But Dreaming
Joined: Sat Sep 09, 2006 3:07 am
Posts: 337
Location: Lost in space and time
karstmobile wrote:
Always reboot three times... :googley:

http://www.thewebsiteisdown.com/


Oh hell yeah! Thanks for that link. :)

I like when he goes berserk playing Halo... Still laughing!

_________________
Image


Top
 Profile  
PostPosted: Thu Aug 28, 2008 7:15 pm  Post subject: Re: From Low ID to High ID
User avatar
Offline

The Ancient One
Joined: Mon Jan 22, 2007 9:13 pm
Posts: 7413
After having installed my new system, eMule didn't connect at all. Reboot 1. It still didn't connect. Reboot 2. It still didn't connect. Rebooted the modem. It connected, with a low ID. Reboot 3: high ID!

_________________
Image
THIRD SEAL MEANS FAMINE


Top
 Profile  
PostPosted: Sat Sep 13, 2008 3:43 pm  Post subject: Re: From Low ID to High ID
User avatar
Offline

The Ancient One
Joined: Mon Jan 22, 2007 9:13 pm
Posts: 7413
Slayer wrote:
Restarted both PC and router and I have a high ID now. Not sure which device triggered it.


Having the same problem right now: low ID for over 1 day. Have restarted the PC, nothing happened. Restarted the router, still nothing. Restarted the PC again, nothing.

Maybe it IS true, about those three restarts :suicide: :mrgreen:

_________________
Image
THIRD SEAL MEANS FAMINE


Top
 Profile  
PostPosted: Sat Sep 13, 2008 4:51 pm  Post subject: Re: From Low ID to High ID
User avatar
Offline

The Devil, Probably
Joined: Thu Jul 03, 2003 9:45 pm
Posts: 2320
Location: The Land Of The Virgin Queen
:lol:

If the router is taken out of the equation, do your problems go away?

_________________
Image_____________Now I Wanna Sniff Some Glue..._____________


Top
 Profile  
Display posts from previous:  Sort by  

All times are UTC [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 42 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


Moderator: Help Mods

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Frontpage / Forums / Scifi


What's blood for, if not for shedding?